Seuraavat kappaleet sisältävät tarinan vuodestani 2020 Studio4Trainers:in perustajana ja valmentajana.

Helmikuu 2020


– “Olen varmasti sairas. En ole kuitenkaan mitannut edes kuumetta, koska mitä sillä tiedolla edes tekisin? Joudun joka tapauksessa tekemään kaiken itse vaikka olisinkin sairaana. Nyt ei ole aikaa levätä”.


Hyi. Kuvasin itselleni puhelimeen talteen viime keväänä omia fiiliksiä ja ajatuksia kun olin rakentamassa Studio4Trainers:ia. Olin viimeiset kuukaudet tehnyt tukka putkella töitä yrityksen kanssa, mistä minulla ei ollut vielä minkäänlaisia takeita. Muutama kuukausi sitten olin muuttanut puolisoni kanssa Tampereelle Helsingistä, minne minulla jäi täysi kalenterillinen valmennus asiakkaita. Olin päättänyt rakentaa konseptin Tampereelle. 

 

pt-liiketoiminta

 

Studion idea syntyi yksinkertaisuudessaan siitä, että minua suututti tilanne ja tulevaisuus mihin olin menossa. Vuosi 2019 oli ollut urani paras, tein täyttä päivää valmennuksia Helsingissä ja asiakkaita tuli tarpeeksi koko vuoden ympäri. Pidin kesällä jopa kaksi kuukautta täyttä lomaa. Vitsit, se oli ihanaa. Loma oli kylläkin ansaittu pitkillä päivillä. Valmensin yli 20 henkeä viikossa, tein uusia sopimuksia vuoden ympäri ja valmensin pienryhmiä. Olin päivien jälkeen usein aika loppu ja omia menojakin karsittiin asiakkaiden tieltä. Perustelin pitkiä päiviä itselleni kuitenkin aina sillä, että “no milläpä elät sitten?”. Oravanpyörässä pyörimiseen syynä oli yksinkertaisuudessaan raha. Minulle ei kelvannut alle 2000€ kuukausitulot, halusin +3000€. Tuo summa olisi ollut helpompi saavuttaa ilman provisiota kuntokeskukselle, mutta se oli pelin henki. Minun tuli tehdä kauppaa reilusti yli 4500-5000€, jotta saavutan tavoitteeni. 


Edessäni oli tulossa paikkakunnan vaihto ja aloin miettimään haluanko antaa enää elannostani vuosittain +15 000€ kuntokeskukselle. Haluanko hypätä samaan oravanpyörään enää. 

Tuli marraskuu ja sain idean nimeltä Studio4Trainers. Vuonna 2020 en toimisi enää kuntokeskuksessa valmentajana. Maaliskuu 2020 – Tervetuloa Korona

 

Studion ovet avattiin maanantaina ja korona astui ovesta sisään torstaina. Ei sentään kirjaimellisesti, mutta ikkunassa vilisi kyllä ihmisten hysteria ja vessapaperitalkoot. Suomeen lyötiin rajoitukset ensimmäisellä avajaisviikolla. Tätä en ollut suunnitellut yhtään, kaikki meni uusiksi ja Studion ovet meni hetkeksi kiinni. Edessä oli monta kuukautta turpaan ottoa niin henkisesti, taloudellisesti ja fyysisesti. 

Syksy 2020


Edelliset 9kk oli olleet itselleni vaikeita, mutta Studiolla alkoi mennä pikkuhiljaa hienosti. Uskaltauduin avaamaan muutamia valmennuspaikkoja kalenteriini ja syyskuussa minulla olikin jo reilu kymmenen ihmistä valmennuksessa. – “Nyt lähtee” ajattelin ja panostin entistä kovemmin valmennus kentälle. Tuli marraskuu ja minulla oli valmennuspaikat myyty täyteen. Joulukuussa olin jo taas ongelmissa, sillä olin ylibookannut itseni. Jouduin siirtämään uusia asiakkaita automaattisesti tammikuulle ja ihmettelin tätä uutta positiivista ongelmaa.

– “Onnistuin perkele”. ajattelin.

Mitäs seuraavaksi?

Ensi vuoden tavoitteena on rajata valmennuspaikkoja pienemmäksi ja ottaa enemmän aikaa seuraavalle projektille Social4trainers:in alla. Olemme aloittamassa ensi vuonna liikunta-alan toimijoille koulutuksia, sparreja ja workshoppeja – digimarkkinointi velhon Emman kanssa. Haluamme avata keskustelua liiketoiminnasta, oikolukea sitä ja tarjota apukäsiä myyntiin sekä markkinointiin.

Omat kokemukseni alan liiketoiminta koulutuksista ovat jääneet kankeiksi. Aloitin liikunta-alan opinnot vuonna 2012 ja vielä ammattikorkeakoulun penkilläkään en ole törmännyt sellaisiin koulutuksiin, mitkä tarjoaisivat myyntiin sekä markkinointiin työkaluja. Olen istunut muutamissa lisäkoulutuksissa, missä puhuttiin kyllä PT-liiketoiminnasta, mutta mielestäni väärällä tavalla.  Parhaiten minulle niistä on jäänyt mieleen: – “Kylmäsoittoa, kylmäsoittoja, soiton perään ja maksimimäärä jengiä kasvokkain myyntitilanteeseen”. Höpöhöpö. Maailma on muuttunut. En ole tehnyt yhtäkään kalenteria koskaan täyteen vastaavalla keinolla. Toki se on mahdollista, en sitä sano. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että on helpompiakin keinoja menestyä PT-liiketoiminnassa? Keinoja, strategioita ja reseptejä siihen omanlaiseen toimintaan on useita. Valmiita vastauksia siihen, kuinka tienata personal trainerina 60 000€ vuodessa minulla ei kuitenkaan ole. En ole loppupeleissä yhtään sen kummempi kuin kukaan muukaan näistä puhumaan. Referenssinä minulla on ainoastaan täydet kalenterit, omat virheet ja Studio. 

 

Etsi sun oma perkele.


Jep. Niinkuin aiemmin tässä totesin, en ole yhtään sen erikoisempi tyyppi kuin kukaan muukaan. Olen vain löytänyt omat vahvuudet/strategian, joka on mahdollistanut minulle elinkeinoni liikunta-alalla. Onnistumiseen vaaditaan mielestäni kovaa yrittämistä, peiliin katsomista ja omien vahvuuksien korostamista. Korona ei ollut minulle kiveen hakattu este. Tein vuodesta 2020 urani parhaan. Resepti tähän lopputulokseen oli sinnikäs yrittäminen.


Tulemme ensi vuonna tarjoamaan teille Social4trainers:in kautta mielettömän määrän tukea ja ilmaista materiaalia jeesaamaan liiketoimintaa. Tulemme myös järjestämään ihka ensimmäisen koulutuspäivän PT-liiketoiminnasta täällä Tampereella. Tällaista yhteydenottoa emme osaanneet edes vielä odottaa, mutta otimme sen enemmän kuin riemulla vastaan. Seuraavaksi lähdemme jakamaan osaamistamme myös muille paikkakunnille.

 

Uskalletaan jengi haaveilla, yrittää sinnikkäästi ja toimia tarpeen tullen omalla tavalla. Uskalletaan olla itsenäisiä.

we got this. 

liisa pohjolainen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Liisa Pohjolainen