Onko meidän rakastettu hyvinvointialamme
sisältä hyvinvoiva?

Hyvinvointia, hyvää oloa ja työssä- sekä arjessa jaksamisen edistämistä. Siitä on monen liikunta-alan ammattilaisen arki tehty. Näitä palveluita tarjoamme jatkuvasti muille, huolehtien yhteiskunnan rattaista liikunnan ja hyvinvoinnin saralla, ihmisten toimintakykyä tukevilla toimilla ja teoilla. Piristämme olemuksellamme ryhmäliikunnanohjaajina, edistämme terveyttä yksilö- ja ryhmävalmentajina, valmennamme ja opetamme lapsia ja nuoria elämän alkutaipaleella. Tarjoamme usein liikunnallisia työhyvinvointipalveluita muille yrityksille ja toimijoille, taukojumpista tapahtumiin ja työhyvinvointipäiviin.

 

Hyvinvointia, hyvää oloa ja työssä- sekä arjessa jaksamisen edistämistä. Siitä on monen liikunta-alan ammattilaisen arki tehty.

 

Liikumme ehkä paljon, teemme työtä rakkaudesta lajiin ja joskus hyvinkin ympäripyöreitä päiviä. Yrittäjät tuntuvat olevan aina töissä, osa sanoo työasioiden ja uusien ihanien ideoiden kumpuavan mieleen jopa yöaikaan. Teemme usein työtä, kun muut ovat vapaalla ja kaipaavat “pään tyhjennystä” ohjauksien parissa. Liikunta-alalle pääsääntöisesti tunnutaan hakeutuvan rakkaudesta lajiin ja siksi, että rakkaimmasta harrastuksesta on mahdollista opiskella itselleen ura ja ammatti. Halu auttaa ihmisiä nousee usein keskustelussa esiin. “Hyvän olon lähettiläät”.

 

…osa sanoo työasioiden ja uusien ihanien ideoiden kumpuavan mieleen jopa yöaikaan.

 

Teimme lähiaikoina tutkimuksen työ/opiskelukollegani kanssa liikunta-alan ammattilaisten työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyen. Rakkaus työtä ja asiakaskohtaamisia kohtaan nousi suuresti, yrittäjyyden koettujen hyötyjen rinnalla. Opistotasolla työskentelevät kokivat myöskin saavansa pääosin työhönsä nähden sopivaa korvausta, ja työhyvinvointipalveluiden ja tykyrahojen koettiin tulevan käyttöön.

Kuitenkin monia epäkohtia alalta nousi tutkimuksen pohjalta esille. Liikunta-alalla koettiin turhautumista muun muassa heikoista palkkasuhteista, työehtosopimuksen uupumisesta sekä siitä, kuinka suuri taakka etenkin korona-aikana saattoi jäädä yhden ohjaajan harteille. Koettiin ehkä jopa pelkoa siitä, että kieltäytyessä työstä, kuormasta huolimatta, ettei töitä jatkossa olisi. Ei:n sanominen koettiin ehkäpä negatiivisessakin valossa. Osan mielestä työhyvinvointiin ja jaksamiseen ei ehkä panosteta, koska organisaatoissa kuvitellaan, että hyvinvointityötä tekevät voivat hyvin itsekin ikään kuin automaationa. Samassa yhteydessä useampi totesi, että kehon ollessa fyysisesti ja henkisestikin kuormittunut, tulisi yritysten tarjota liikunnan ammattilaisille työhyvinvointina jotakin muuta, kuin liikuntaa. Mikä omaan korvaanikin kuulostaa hyvinkin järkevältä. Mitä se jokin voisi olla? Siitä ei juurikaan ehdotuksia tullut. Kulttuurin tarjoaminen mainittiin ohi mennen.

Esiin tulleita epäkohtia:

  • heikot palkkasuhteet
  • työehtosopimuksen puuttuminen
  • korona-ajan paineiden kasaantuminen
  • pelko töiden menettämisestä, jos kieltäytyi työtunneista
  • työhyvinvointiin ja jaksamineen ei panosteta

 

68% vastanneiden työyhteisöissä ei tarjottu lainkaan työhyvinvointipalveluita työntekijöille.

 

Onko meidän rakastettu hyvinvointialamme sisältä hyvinvoiva? Tukevia toimia selkeästi kaivattaisiin tutkimustulosten perusteella lisää. 57% koki työaikansa olevan epäsäännöllistä. 56% koki työnsä suhteellisen kuormittavana, 24% selkeästi kuormittavana. 68% vastanneiden työyhteisöissä ei tarjottu lainkaan työhyvinvointipalveluita työntekijöille. Mielestäni luku on suhteellisen korkea.

Näiden epäkohtien takia on tärkeä rakentaa verkostoja, joihin tukeutua. Järjestää yhteistä tekemistä ja tempauksia. Muistaa ottaa irti siitä arjesta, vaikka kuinka rakastaa työtään ja asiakaskohtaamisia. Liikunta-ala on elämäntapa, jossa repsahdukseksi ei lasketa sitä, että suot itsellesi vapaapäivän, näet ja verkostoidut muiden ammattilaisten kanssa ja uskaltaudut pitämään kiinni omista oikeuksistasi ammattilaisena.

Muistetaan se, että meilläkin on toisemme, meillä on tukipilareita ja apukäsiä tarjolla.

Jotta voimme tarjota hyvää oloa, hyvinvointia ja tukea muille, tulee meidän muistaa hoitaa myös itseämme. Kuunnella kehoamme. Saamme kokea väsymystä ja nauttia myös tekemättömyydestä, vaikka tuntia ohjatessamme hymymme olisi korvissa ja energiamme ylitsevuotavan upea.

 

Uskaltaudu pitämään kiinni omista oikeuksistasi ammattilaisena.

 

Haastan jokaisen miettimään itselleen edes yhden parhaan tyylin lepuuttaa mieltä ja kehoa. Nimeä se, kirjoita itsellesi ylös ja ota mukaasi “takataskuun”!

– Riikka Haakana / Liikuntaneuvoja, pt, Liikunnan AMK-opiskelija

 

Asiaa käsittelevään ERTOn järjestämään Teams-tapahtumaan voit ilmoittautua 18.4 mennessä täältä.

Tapahtumassa on, ERTON asiantuntijoiden lisäksi, mukana itse tutkimuksen tekijät Riikka Haakana ja Elina Mylly.

Tapahtuma järjestetään 19.4 ja on avoin kaikille.

 

About Riikka
Riikka on monipuolisesta liikunta-alasta nauttiva ammattilainen. Hän on eksynyt alalle oman uintiuran siivittämänä, mutta valmentaa ihmisiä myös ihan kuivalla maalla. Hänet tavatessasi saat mukavaa juttuseuraa ja tarttuvan hymyn. Hektisessä arjessa Riikka pitää lippua korkealla kunnioittamalla omaa jaksamistaan ja hemmottelemalla itseään. Riikalla on kissa.

Seuraa Riikkaa instagramissa