Useaan otteeseen omaa mennyttä toimintaansa jälkikäteen tarkastellessa ja liikunta-alan verkostoa jututtaessa on huomannut yhden ison puutteen – Ei olla suunniteltu miten omaa yrittäjyyttä ja unelmaa viedä eteenpäin. Seuraavassa blogitekstissä tulemme avaamaan vuosisuunnitelman rakentamisen palasia. Sen luettuasi pystyt hahmottamaan itsellesi tulevaisuuden, askeleet ja reitin omanlaiseen liikunta-alan yrittäjyyteen.

Jos aikasi ei riitä syväluotaavaan silmämunien edestakaiseen liikuttamiseen, eli lukemiseen, niin skrollaa alas, chekkaa muistilista ja lataa vuosikello käyttöösi. Les mennään.

 1. Missä haluat olla vuoden päästä?

Niin. Kaikkia aina kaivertava kysymys. Vai onko? Jos voisit vaan heittää vastaukseksi jotain ihan absurdia, tai ei pakosti ees liian absurdia, just nyt hatusta niin mikä se olisi? Mikä olisi se juttu, missä sinä voisit olla Suomen liikunta-alan ykköstykki? Erottua alalla täysin? Mikä olisi se juttu, jota moni on yrittänyt mutta die trying, mutta sinä voisit hanskaa sen bisneksen ihan täysin, ainakin niin kuin hulluimmassa mielikuvituksessa.

Ok. Nyt olet jo jäljillä. Sitten mieti, onko oma yrittäjyys unelma mahdollista saavuttaa vuoden päästä? Jos ei, niin olisiko kahden? Kolmen? Neljän? Kymmenen?

Ok. Nyt olet miettinyt jotain hullulta vaikuttavaa unelmaa ja itsellesi järkeillyt, että sen on mahdollista jollain aika jänteellä. Nyt siis vastaa realistisesti, missä sinun olisi mahdollista olla vuoden päästä havitellessasi unelmaasi?

Mikä olisi se juttu, missä sinä voisit olla Suomen liikunta-alan ykköstykki? Erottua alalla täysin?

 

 1. Mitä tehtäviä vuoden täytyy sisältää, että pääset tavoitteeseesi?

Herääkö ajatuksia? Hyvä. Kirjoita kaikki ylös. Kaikki. Oksenna. Ei filttereitä. Ei estoja. Noniin nyt pitäisi olla lista valmiina. Silmäile lista ja pohdi onko kaikki tehtävät realistista toteuttaa vuodessa. Jos ei, niin muuta jälleen vuoden tavoitettasi. Jos taas on, niin avaa vielä tehtävät pienempiin palasiin,

esim: Minun täytyy osallistua voimavalmentaja-koulutukseen, siihen tarvitsen

 1. Kilpailuttaa eri kouluttajia
 2. Säästää rahaa koulutukseen
 3. Löytää koulutus sopivaan ajankohtaan ja ilmoittautua
 4. Käydä koulutus

Kaikkien pienienkin tehtävien yksityiskohtiin menee aikaa ja ne on hyvä tiedostaa. Näin ollen hahmotat yhden tehtävän aidon pituuden.

VINKKI: KOLMEN SÄÄNTÖ. Älä haali itsellesi liikaa tehtäviä tai tekemistä päivä-, viikko- tai kuukausitasolla. Pystyt ja kerkeät fokusoimaan itseäsi tehokkaasti ainoastaan kolmeen eri asiaan samaan aikaan.

Herääkö ajatuksia? Hyvä. Kirjoita kaikki ylös. Kaikki. Oksenna. Ei filttereitä. Ei estoja.

 1. Missä järjestyksessä tehtävien toteuttaminen on mahdollista ja järkevintä?

Nyt sinulla on lista tehtäviä, jotka olet avannut auki. Mieti onko tehtävien suoritusjärjestyksellä väliä? Tekeekö joku tekemätön tehtävä mahdottomaksi siirtyä johonkin toiseen kriittisen tärkeään tehtävään?
Joitain tehtäviä voi myös tehdä yhtä aikaa, mutta muista KOLMEN SÄÄNTÖ.

Selvä. Laita tehtävät niiden teko järjestykseen.

 1. Aseta tehtävät ja mitattavat saavutus-etapit vuosikelloon.

Tiedät mitä pitää tehdä ja missä järjestyksessä. Aseta tehtävät selkeästi eri kuukausille tai jaksoille. Näin tiedät mitä sinun pitäisi tehdä kuukausitasolla oman yrittäjyyden ja unelman eteen. Muista, että kaikki ei mene aina Strömsössä ja joudut joustamaan tehtävissä. Tai voi käydä myös niin, että hommat etenee ja olet heittämällä edellä vuosisuunnitelmaa jo puolen vuoden jälkeen. Muista myös, että kaikki valehtelee, paitsi numerot, joten erilaisia numeroilla mitattavia saavutus-etappeja on hyvä laittaa matkan varrelle.

Esim. Kesäkuuhun mennessä olen valmentanut 15 asiakasta.

VINKKI: FOKUSOI TEKEMINEN TEEMOILLA. Jos tehtävien tekeminen tuottaa haasteita, luo kuukausi- tai kausiteemoja, jotka on helppo pitää mielessä. Niiden avulla pystyt fokusoimaan rönsyilevän ajatuksen ja tekemisen juoksun takaisin asioihin, joilla on oikeasti väliä.

Muista myös, että kaikki valehtelee, paitsi numerot.

 1. Sitoudu

Tää on se haastavin, jonka kanssa jokainen varmasti kamppailee. On kissanristiäisiä ja ankeaa arkea ja miksei myös juhlaa, mitkä pistää pakkaa sekaisin. Mutta osa syy sitoutumisen puutteeseen voi myös olla häpeä: ”Enhän minä nyt voi valmentaa, kun en minä voi olla niin hyvä ja minähän voin epäonnistua ja kaikki katsoo vaan epäonnistujaa minun möhliessä.” Ja tämän häpeä aspektin takia, asiasta pitäisi oikeastaan puhua vain enemmän ja kovempaan ääneen. Etsiä ne ihmiset ketkä ovat valmiita tsemppaamaan ja tukemaan, ja näkemään yhdessä sun unelmas. Kun sun pään sisäiset unelmat tulee konkreettiseksi myös ulkomaailmalle, on niihin myös helpompi itse uskoa. Kaiken lisäksi unelma on uskottavampi, kun sen eteen on tehnyt suunnitelman.

Kun sun pään sisäiset unelmat tulee konkreettiseksi myös ulkomaailmalle, on niihin myös helpompi itse uskoa.

 1. Palkitse itseäsi saavutuksistasi

Muista, että se on se matka, ei päämäärä. Joku suomalaisten suosiota nauttiva artisti taisi niin renkuttaa joskus radiossa, mutta joka tapauksessa… Laita saavutus-etappeja matkalle, jotka auttavat sua fokusoimaan tärkeimpiin tehtäviin ja joiden saavuttaminen merkitsee joko vihreän ”check”- merkin suhaisemista vuosisuunnitelmaan (oooo, mitä mielihyvän väreitä) tai miksei vaikka kuohupullon avaamista. You choose.

 

Tässä vielä muistilista edellä käydyistä asioista:

 • Unelmoi urastasi ilman estoja
 • Määritä THE UNELMA
 • Määritä missä kohdin matkalla unelmaan voit olla vuoden päästä, kirjaa se ylös
 • Mieti kaikki mahdolliset tehtävät mitkä vievät sinut vuoden päähän
 • Avaa tehtävät pienemmiksi tehtäviksi
 • Aseta tehtävät ja mitattavat saavutukset (etapit) vuosikelloon
 • Sitoudu
 • Puhu ihmisille sun suunnitellusta unelmasta
 • Fokusoi omaa tekemistäsi eri keinoin
 • Palkitse itseäsi saavutuksistasi
 • Run the Show

You choose.

Ja kyllä, tiedämme, kaiken tämän hahmottaminen normaaliin paperikalenteriin, yhteen tuhansista rustausvihkoista tai omaan päähänsä voi olla hituisen hankalaa. Siksi teimme sinulle täytettävän ja tulostettavan VUOSIKELLO-pohjan. Vuosikelloon voit käydä hahmottamassa unelmasi ja tulevan vuotesi 2021, jotta yhdellä vilkaisulla tiedät mihin sinun pitäisi olla fokusoimassa tekemistäsi kesäkuussa, että olet tavoitteessasi joulukuussa.

Haluamme auttaa sinua saavuttamaan unelmasi liikunta-alan kentässä, jotta tavoitat asiakkaasi ja pääset näyttämään potentiaalisi ja osaamisesi kaikille.

Tilaa jäsenkirjeemme ja saat sähköpostitse salasanan, jolla pääset lataamaan tämän omaa työtäsi ja unelmaasi eteenpäin vievän VUOSIKELLO-materiaalin käyttöösi.

LATAA VUOSIKELLO

Muistathan ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tampere@studio4trainers.fi , jos tarvitset apua oman toimintasi eteenpäin viemiseen.

Aloitetaan tää vuosi hyvällä boogiella ja tehdään siitä edeltäjään paaaaljon antoisampi. Yhdessä.

Kuullaan Jengi !